Primii doctori de la Spitalul Slatina, vaccinați luni dimineață. Se va lucra în două ture în Centrul de vaccinare de pe strada Drăgănești

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi demarată în județul Olt luni dimineață, 4 ianuarie. Primele cadre medicale care vor primi serul sunt cele din Centrul de vaccinare de pe strada Drăgănești din Slatina, în frunte cu epidemiologul Spitalului Județean de Urgență Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Managerul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a precizat că aproximativ 700 de angajați ai unității medicale și-au manifestat intenția de a se vaccina. Toți cei care se vor vaccina vor primi documentul prin care se atestă primirea serului de imunizare împotriva SARS-COV2.

„Începem vaccinarea în Centrul de pe strada Drăgănești luni dimineață. În mod normal, prima dată ar trebui să se vaccineze doctorul Pătru, epidemiologul care este și șeful centrului de vaccinare, și cu personalul de aici. Vaccinarea va continua cu directorul medical, care și-a exprimat disponibilitatea de a se vaccina. Și-au exprimat dorința de a se vaccina aproximativ 700 de salariați, dar unii s-au mai răzgândit. Am activat platforma online și s-au mai programat și farmaciști și medici de familie. Toți cei care se vaccinează vor primi acel document prin care este atestată vaccinarea, sistemul generează automat acest document”, a spus Stana.

Centrul de vaccinare de pe strada Drăgănești va funcționa cu două ture. Prima este asigurată de personal medical de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar cea de a doua de cadre medicale de la Direcția de Asistență Socială Slatina din cadrul Primăriei Slatina.

„Am făcut două ture în centrul de vaccinare, una este asigurată de personalul nostru, tura de la ora 08.00-14.00. Vreau neapărat ca personalul nostru să fie vaccinat de ai noștri. A doua tură o asigură personalul din cadrul Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei Slatina. O să le facem dimineață testarea PCR, ca să nu intre netestați în centrul de vaccinare, iar pe la ora 13.00 o să li se facă instruirea, de la ora 14.00-14.30 să intre în dispozitiv. A trebuit să intrăm în legalitatea și am insistat pe lângă prefectul de Olt să dea o dispoziție pentru ca personalul din cadrul Asistenței Sociale să fie delegat în centrul de vaccinare”, a adăugat Stana.

Spitalul Slatina nu a primit încă kituri de vaccinare, seringi sau materiale de protecție, toate fiind acum asigurate de unitatea medicală.

„De la nivel național ni s a spus că vom primi kituri de vaccinare, seringi, materiale de protecție, mănuși, măști, combinezoane, până la acest moment nu au primit nimic. Ne organizăm noi, am utilat centrul, am dus două calculatoare pe care le am achiziționat noi, imprimantă, două dozatoare de apă. Sunt cheltuieli ale spitalului”, a conchis Stana.