Vaccinarea împotriva virusului SARS-COV2, etapa a II-a, a demarat luni, 18 ianuarie, însă oltenii s-au putut programa începând din 15 ianuarie.
În această categorie intră populația la risc, adică persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, și cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.
Potrivit DSP Olt, oltenii diagonsticați cu una din cele 12-13 boli cronice pot cere imunizarea.
„În sensul vaccinării împotriva COVID, în categoria boli cronice, în conformitate cu dovezile științifice actuale, se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imonodespresii severe, pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, HIV. Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani cu afecțiuni cronice din categoria celor prevăzute mai sus se pot programa la vaccinare împotriva COVID-19 prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrise. Dacă persoana nu are medic de familie sau nu are acces la medicul de familie propriu, aceasta se poate programa la alt medic de familie, prin structurile de asistență socială de la primării sau la telefon: 021.414.44.25”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.
Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități: prin medicul de familie, individual, prin contul unui aparținător, pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane, la numărul de telefon de la DSP 021.414.44.25, prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.