FOTO. Ceremonie restrânsă, la Slatina, de Ziua Unirii Principatelor. Moț: „Pandemia a schimbat oamenii”

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată, duminică, 24 ianuarie, și la Slatina. A fost o ceremonie restrânsă care nu a durat mai mult de o jumătate de ora. Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moț, prefectul de Olt, Florin Homorean, dar și reprezentanți ai structurilor teritoriale MAI au depus coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat ca aceasta zi este una special.

„24 ianuarie, de fiecare dată, este o zi specială, cred că este bine să o comemorăm așa cum se cuvine. Unirea Principatelor Române a fost primul pas spre înfăptuirea Prinicipatelor Române Moderne. Le urez românilor La mulți ani și să dea Dumnezeu să avem un an bun”, a spus Oprescu.

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, care a fost însoțit de cei doi viceprimari, Gigi Vâlceleanu și Claudiu Stăncioiu, a spus că este puțin trist, pentru că această pandemie a schimbat oamenii.

„La mulți ani, dragi români, La mulți ani, România. Din păcate, sunt un pic trist, pentru ca anul acesta sunt aproximativ 50 de oameni prezenți. Îmi aduc aminte de anii precedenți, sărbătoream această zi cu mii de slătineni. Din păcate, pandemia a schimbat tot, și oamenii, și ordinea socială. Îmi doresc atât de mult să sărbătorim împreună această zi, sper din tot sufletul să fie așa. Încă o dată, La mulți ani, români! La multi ani, slătineni”, a spus edilul Slatinei.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, speră la o normalitate cât mai curând, și i-a îndemnat pe toți să respecte în continuare măsurile pentru prevenirea infecției SARS-COV2.

„Condițiile de prevenire a răspândirii SARS-COV2 ne obligă să luăm măsuri de limitare și a evenimentelor publice, chiar dacă sunt desfășurate în aer liber. Este o zi importantă în istoria noastră în care a început procesul de Unire a Principatelor Române – Moldova și Țara Românească, ulterior și celelalte principate s-au alăturat pentru a deveni țara de astăzi, România. Ne îndeplinim toate obligațiile pe care ni le-am asumat la nivel de Uniune Europeană. Chiar și în acest proces de vaccinare suntem printre țările fruntașe din UE, ceea ce înseamnă că România și poporul român este un popor de cinste la nivel european. Le transmit românilor să respecte măsurile de prevenire a virusului, trebuie să ne protejăm sănătate, familia, prietenii, astfel încât să ne putem redresa economia și să putem reveni la condiții tot mai normale de activitate. Sănătate, bucurii, un an mai bun în care să ne întâlnim mai des”, a spus Homorean.