Mărturia unei asistente de pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina: „Am văzut tineri care au dus o luptă fantastică ca să respire”

Asistentul medical Daniela Nedeloiu administrează serul împotriva COVID în Centrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, ce funcționează pe strada Drăgănești.

Asistenta lucrează pe tura de dimineață și spune că s-a bucurat când a văzut că tot mai mulți colegi de la unitatea medicală din Slatina au ales să se vaccineze împotriva virusului SARS-COV2.  

Și aici, în centrul de vaccinare, munca este cea a unui asistent medical. La fel de mult, la fel de greu, mă bucur că am avut mulți colegi care au acceptat și s-au înscris la vaccinare, pentru mine a fost absolut îmbucurător. Activitatea s-a desfășurat în condiții normale. Nu am avut niciun fel de incident, la nicio vaccinare, ceea ce mă bucură. Acest lucru le-a dat curaj și altor colegi care, la început, nu s-au înscris. Ne-am organizat suficient de bine ambele echipe, una lucrează de dimineață și cealaltă în tura de după-amiază. În ambele echipe sunt asistenți medicali cu vechime și foarte bine pregătiți”, a spus Daniela Nedeloiu.

Asistentul medical de la Spitalul Județean de Urgență Slatina spune că acest vaccin aduce speranță. Nu este vorba despre speranța de a reveni la normal, ci speranța că vom supraviețui pandemiei. Femeia a îngrijit zeci de pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2 pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina. Mărturiile ei sunt cutremurătoare. Spune că a văzut foarte mulți tineri care s-au luptat chiar și luni ca să-și recapete capacitatea pulmonară, să respire normal.

„Începând cu 1 aprilie 2020, eu am fost detașată pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina, am lucrat doar cu persoane bolnave de COVID. Suferința de acolo…și acum îmi vine să plâng când mă gândesc cât de mult sufereau pacienții. Din tot sufletul, îndemn pe toată lumea să facă acest vaccin, este singura șansă, nu neapărat să revenim la o viață normal, ci să reușim să supraviețuim. Acolo am văzut oameni tineri, nu vârstnici, care au dus o luptă fantastică, poate de luni de zile, ca să respire… ca să respire…îndemn pe toată lumea să aibă încredere în vaccin. Nouă nu ni s-a întâmplat nimic, eu astăzi (n. red. – luni, 25 ianuarie) trebuie să fac rapelul și nu am avut niciun fel de reacții adverse”, a mai spus asistenta care lucrează la Spitalul Slatina din 1994.

Până luni, 26 ianuarie, în Centrul Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost vaccinate împotriva COVID 1.914 persoane, peste 800 fiind cadre medicale. Începând de luni, cadrele medicale primesc și a doua doză de vaccine împotriva virusului SARS-COV2.