Trei noi fluxuri de vaccinare vor fi deschise, începând cu 8 februarie, la nivelul județului, după cum urmează:
– un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare Balş (Clădirea Primăriei Orașului Balș – subsol; str. Nicolae Bălcescu, nr. 14, Balş, jud. Olt);
-un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare nr. 2 Slatina (C.N. Agricol „Carol I” – etaj 1; str. Strehareț, nr. 150, Slatina, jud. Olt);
– un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare nr. 1 Slatina (C.N. Agricol „Carol I” – parter; str. Strehareț, nr. 150, Slatina, jud. Olt).
Potrivit Prefecturii Olt, capacitatea de vaccinare va crește cu 180 de persoane pe zi.
„Direcţia de Sănătate Publică Olt a identificat personalul medical şi auxiliar necesar pentru asigurarea vaccinării în noile fluxuri de vaccinare. În aceste condiţii, capacitatea de vaccinare împotriva COVId-19 din etapa a doua va creşte cu 180 persoane/zi”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.
În această perioadă, autoritățile caută o soluție pentru persoanele care sunt imobilizate sau nedeplasabile, urmând a fi întocmite liste cu toți cei care vor să primească serul.
„Totodată, la nivelul judeţului nostru se desfăşoară activitatea de identificare a persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. În acest sens, Instituţia Prefectului – Judeţul Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt au solicitat sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale să întocmească, prin intermediul structurilor de asistenţă socială, liste cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, împreună cu asistenţii personali ai acestora (dacă au) şi cu membrii de familie care locuiesc in aceeaşi gospodărie. Listele respective vor fi întocmite cu celeritate şi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul CJCCI Olt”, se mai arată în comunicatul citat.
După primirea acestor liste, vor fi stabilite traseele, logistica şi personalul pentru vaccinarea celor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi toți cei care locuiesc în aceeaşi gospodărie prin următoarele modalităţi, în funcţie de disponibilitatea de la nivelul judeţului:
a) prin echipe de vaccinare mobile care sunt parte a centrelor de vaccinare fixe;
b) prin solicitarea echipajelor de consultalţii la domiciliu ale serviciilor de ambulanţă, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacităţii operative.
Activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Olt este coordonată de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi este sprijinită de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) ce funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (NJCAV) este format din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt (cu rol de coordonare la nivel judeţean), Consiliului Judeţean Olt (cu rol de sprijin), Direcţiei de Sănătate Publică Olt (cu rol de coordonare a activităţilor din punct de vedere medical), Centrului Militar Judeţean Olt, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt (cu rol de coordonare a activităţilor specifice de sprijin).