Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat joi, 10 iunie, 45 de percheziții domiciliare, după cum urmează: 12 în București, 8 în Buzău, 2 în Ilfov, 2 în Timiș și câte una în Argeș, Arad, Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu și Vâlcea.
Nu se știe în ce localitate din județul Olt au avut loc perchezițiile.
Cert este că dosarul penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, vizează infracțiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii, vătămare corporală și fals intelectual.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au precizat că reprezentanții unei clinci de înfrumusețare ce funcționa în București, dar avea și locații partenere în mai multe județe ale țării, efectuau proceduri de înfrumusețare, dar nu erau evidențiate în contabilitate. Mai mult de atât, procurorii susțin că în cadrul clinicilor erau efectuate proceduri de înfrumusețare fără drept.
„Infracțiunile cercetate au fost săvârșite de către reprezentanții unei clinici de înfrumusețare ce funcționează în municipiul București, cu ocazia efectuării procedurilor de înfrumusețare – invazive sau noninvazive -, atât la sediul acesteia, cât și în alte locații partenere de pe teritoriul țării de către angajați/colaboratori, fără a le evidenția în sistem contabil și fără a îndeplini condițiile esențiale pentru exercitarea unei astfel de profesii. Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a IGPR. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.