Militaru versus Bădici, bătălia pentru șefia USR Plus Olt. Militaru: „Este un război de uzură, ei încearcă să fure startul”

Pe 3 iulie vor avea loc alegeri privind structurile județene de conducere de la nivelul USR Plus Olt, o formațiune politică ce are 1.228 de membri în județ, din care 371 aveau adeziune la Plus înainte de fuziune. Totodată, USR Plus Olt își va alege președintele, Fănel Bădici, ce reprezintă aripa USR, avându-l contracandidat pe Daniel Militaru, fost președinte Plus Olt.

Fănel Bădici, cel uns subprefect în urmă cu câteva luni, a precizat că obiectivul său este să extindă organizația din Olt. Mai mult de atât, Bădici a explicat care este profilul membrilor pe care încearcă să-i recruteze în partidul său.

„Vom avea alegeri pe 3 iulie, se va alege Biroul Local și celelalte organe de conducere, sunt alegerile în toate structurile locale. USR PLUS are peste 1.000 de membri în județul Olt. Eu voi candida, pentru că am un proiect pe care vreau să-l duc mai departe, trebuie să ne extindem, avem multe lucruri de consolidat. Probabil că va fi și cineva din partea colegilor de la Plus. Este o competiție, invitabil vor fi și tensiuni…Am multe lucruri de făcut, principalul lucru ar fi să extind organizația, să avem organizații în fiecare UAT. Acum avem organizații cam în 50 de localități din 112. Noi căutăm oameni care să se plieze pe felul nostru de a gândi și asta nu este întotdeauna ușor de dus la îndeplinit. Nu primim foști PSD-iști, avem criterii de selecție destul de stricte. Se pot accepta, dar numai cu derogare”, a spus Bădici, care uită că în 2012 candida pentru un post de consilier local PSD, în comuna Izbiceni.

Contracandidatul lui Bădici, Daniel Militaru a confirmat că se va înscrie în cursa pentru șefia USR Plus Olt. Militaru îl acuză pe Bădici că încearcă să fure startul acestor alegeri.

„Sută la sută mă înscriu în cursa pentru șefia USR Plus Olt. Am un program, dar nu îl pot face public încă, pentru că sunt în faza de birocrație, de a reuși să fiu în regulă până la alegeri. În această fază nu este o competiție, este mai mult un război de uzură, cine are cele mai multe voturi, acela se impune. Ei încearcă să fure startul. Sunt mai mulți în Biroul Județean, și-au mărit Biroul Județean înainte de fuziune la 21 de persoane, noi suntem nouă, iar deciziile se iau cu majoritate de voturi. Indiferent ce am face noi, rămâne tot ca ei. Se va vota cu delegați. În prima fază, o să fie adunări generale în fiecare filială în parte, filiala își alege conducere și delegații pentru convenția județeană pe baza unui procent. Nu plec cu șansa a doua, eu zic că plec chiar cu prima șansă”, a spus Militaru.

Daniel Militaru este asistent universitar la Universitatea Craiova și lucrează pe proiecte cu finanțare europeană. Militaru este din Balș, are 35 de ani și are un doctorat în Finanțe.

Alegerile din fiecare județ sunt extrem de importante, pentru că președintele USR PLUS va fi ales la congresul ce va avea loc în luna septembrie.