Aparatură medicală de ultimă generație, pentru mai multe secții ale Spitalului Slatina. Proiectul ar urma să fie implementat până la finalul anului

Consilierii județeni au aprobat luni, 12 iulie, depunerea proiectului „Îmbunătățirea capacității de gestionare a COVID” la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Proiectul urmează să fie finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, având o valoare de peste 37 de milioane de lei (inclusiv TVA), fondurile fiind în totalitate externe.

Astfel, mai multe secții ale unității medicale ar urma să primească aparatură de ultimă generație. Printre aparatele și dispozitivele medicale cuprinse în cadrul acestui proiect se numără: două instalații RX digitale, o instalație RX mobilă digitală, ecograf pentru secția Infecțioase, Ecograf pentru Secția Gastroenterologie, un ecograf cu două sonde convexe transabdominale și transvaginale, ecograf cu sondă și ghidaj pentru puncție, ecograf cu sonde, ecograf Doppler vascular cu sondă liniară și convexă, două ecografe portabile, un ecograf pentru Ginecologie, două ecocardiografe cu sondă de cord, vase și abdomen, analizator biochimie, analizator hemogramă, analizator urină, aparat pentru vizualizarea venelor, nebulizator pentru dezinfecție, aparat anestezie, aparat de prevenire a trombozei venoase, patru aparate ventilație mecanică, 10 măsuțe de resuscitare, 16 paturi ATI cu sistem de cântărire, targă transport cu oxigen pentru pacient (15 bucăți), două mese cu elevație, oftalmoscop (două bucăți), 17 defibrilatoare, 10 lămpi UV, două mese de operație, linie laparoscopie, în valoare de peste 193.000 de euro.

Potrivit CJ Olt, proiectul are o durată de șase luni, urmând a fi implementat în perioada 1 iulie-31 decembrie 2021.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că acest proiect va parcurge întreaga procedură, urmând ca apoi să fie achiziționate aparatele medicale.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea spitalului, a existat o măsură pe POIR în care pentru combaterea COVID se puteau depune proiecte. Un proiect de 37 de milioane în care încercăm să dotăm spitalul cu aparatură medicală și mobilier medical. Noi am depus proiectul la București, urmează să vedem eligibilitatea lui și urmează să achiziționăm. Trebuie să treacă printr-un întreg circuit, nu se iau direct. Doar Guvernul face încredințări directe pe starea de alertă, nu noi. Noi facem procedura standard, așa cum s-a făcut de fiecare dată. Licitații și tot ce urmează după aprobarea proiectului, acesta este un prim pas. Întăi trece acest proiect prin CJ, urmând ca apoi să urmeze calea”, a spus Oprescu.