Marius Oprescu, despre valul 4 al pandemiei: Cei de la minister exagerează puțin cu lucrurile, astfel încât să aibă succes în campania de vaccinare

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi, 29 iulie, că nu știe exact ce va însemna valul 4 al pandemie COVID, însă responsabilii din Ministerul Sănătății exagerează, încercând să-i convingă pe oameni să meargă să se vaccineze.

„Nu știu exact ce va însemna valul 4, nu sunt un specialist, dar cred că cei de la minister exagerează puțin cu lucrurile, astfel încât să aibă un succes în campania de vaccinare, o campanie pe care premierul României și-a asumat-o și care se vede din avion că e un eșec această campanie. Țintele n-au fost atinse și din păcate interesul pentru vaccinare este din ce în ce mai mic”, a spus Oprescu.

Șeful forului județean a precizat că Spitalul Slatina se pregătește pentru o eventuală creștere a numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-COV2, însă cea mai mare probleme rămâne lipsa medicamentelor ce nu pot fi achiziționată de pe piața liberă.

 „Noi, la spital, am încercat să revenim cu activitatea la normal, pentru că așa cum știți, dacă o perioadă banii pe care-i primea spitalul rămăseseră înghețați la nivelul primei luni dinainte de începerea pandemiei, în momentul de față s-a revenit la normal și spitalul este plătit de către Casa Națională de Sănătate, pe baza serviciilor pe care le face. Și atunci am încercat să revenim la  normal, să deschidem cât mai multe secții, să deschidem ambulatoriul, astfel încât să ne facem contractul. Încercăm să fim pregătiți pentru valul 4, așa cum am fost pregătiți de fiecare dată. Rămâne în continuare aceeași problemă a medicamentelor pe care noi nu le putem găsi pe piața liberă și ele sunt controlate de către Ministerul Sănătății, cele două medicamente care, vă dau exemplu pe ultimele două săptămâni, rămânând un stoc după ce n-am mai avut foarte multe cazuri, am fost obligați să le cedăm către celelalte spitale care mai aveau cazuri, lucru pe care l-am și făcut, dar, din păcate, faptul că noi am fost puși să dăm aceste medicamente către celelalte spitale arată că, la un an jumate de la începerea pandemiei, statul român nu e pregătit cu medicamentele de bază în tratarea COVID-ului, să le aibă asigurate”, a adăugat Oprescu.