Consilierii județeni au aprobat în ședința extraordinară de marți, 14 septembrie, rectificarea bugetară, primăriilor din județ fiindu-le alocate sume de bani.
În mod special, comunele Șopârlița, Slătioara și Tătulești au primit bani pentru asfaltarea drumurilor județene, fiind vorba de sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pe anul 2021. Slătioara a primit cea mai mare sumă de bani pentru continuarea lucrărilor de asfaltare la barajul ce leagă comuna de Slatina.
Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că lucrările nu vor fi finalizate cu acești bani, însă îl va mai ajuta pe primarul din Slătioara cu bani și la începutul anului viitor ca să încheie acest proiect.
„Vorbim de cotele defalcate venite de la bugetul statului pentru drumurile județene și comunale, o parte au rămas la CJ Olt, pentru întreținerea drumurilor județene, iar o parte din ei au mers la trei localități, unde au probleme cu drumurile și am stabilit aceste sume pentru ei, fiind tot drumuri de interes județean. A primit bani și Slătioara, pentru drumul de pe baraj, noi am promis că-l ajutăm pe primar să-l asfalteze, fiind un drum de interes județean. O parte din bani i-am dat la începutul anului, când am făcut bugetul, și o parte acum. Nu-l terminăm, o să mai dăm și la începutul anului viitor, probabil că alte sume nu vor mai apărea anul acesta. Dacă mai apar bani, vom fi alături de primăriile din județul Olt”, a spus Oprescu.
Pentru anul 2021, s-a aprobat repartizarea influenței la suma defalcată din taxa pe valoarea adăugată în cuantum de 8.369 mii lei pentru întreţinerea şi repararea reţelei de drumuri judeţene din Olt, în lungime totală de 1055,757 kilometri și pentru întreținerea drumurilor comunale, astfel: suma de 7.319 mii lei Județului Olt; iar suma de 1.050 mii lei, după cum urmează: Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Slătioara, suma de 600 mii lei; Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Șopârlița, suma de 300 mii lei; Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Tătulești, suma de 150 mii lei.
În afara celor trei primării, restul au primit bani din fondul de rezervă, minimum 50.000 de lei de fiecare.
„Din fondul de rezervă am alocat sume pentru toate primăriile, mai puțin pentru cele trei care au luat bani pentru drumuri județene, practic fiecare primărie a primit minimum 50.000 de lei, restul au primit diverse sume în funcție de problemele pe care le au și pe care au reușit să le justifice și le-au solicitat. Banii se duc punctual pentru ce au fost solicitați, nu intră în bugetul general ca să-i cheltuie cum vor dânșii”, a adăugat șeful CJ Olt.