Coaliția încearcă, de la începutul anului, să găsească o soluție pentru a ușura povara facturilor la gaze și curent, acestea punând presiune atât pe veniturile oamenilor de rând, cât și pe bugetele instituțiilor publice. Pentru că nu există consens politic privind rezolvarea crizei din piața energetică, haosul după liberalizare a rămas, iar cetățenii se plâng că facturile sunt mult peste cele din perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, bugetele instituțiilor publice sunt puse la grea încercare în această iarnă, după ce facturile au crescut substanțial.
Astfel, CJ Olt, ordonatorul de credite al Spitalului Slatina, a prevăzut bani pentru plata facturilor mărite.
Președintele forului județean, Marius Oprescu, a precizat că sunt opriți bani pentru plata facturilor, pentru a nu fi blocată activitatea celei mai mari unități medicale din județ sau a DGASPC Olt.
„Din păcate, în Coaliție nu s-a ajuns la un consens, cum trebuie să arate aceste reduci de facturi sau plafonare de prețuri până la venirea primăverii. Înțeleg că măsurile sunt pe termen scurt, pe termen lung cred că măsurile rămân aceleași, crearea unei independențe energetice a României, iar acest lucru trebuie să intre într-un plan strategic. Încercăm să ținem aceste lucruri sub control. CJ Olt a oprit bani în buget ca să facă față acestor creșteri de facturi. Ne am bucura să se intervină prin măsuri, iar acești bani să-i folosim în altă parte, spre exemplu, la investiții și nu să plătim aceste facturi. Trebuie să ținem cont de aceste lucruri, ne am oprit bani să nu blocăm activitatea, nici a spitalului, nici a DGASPC. Au venit o parte din facturi, sunt pentru perioade din urmă, nu sunt pentru perioada curentă, de la 1 ianuarie vor crește prețurile cu adevărat la energie, sperăm până atunci să avem niște măsuri luate de Guvern”, a spus Oprescu, la finalul săptămânii trecute.