PERCHEZIȚII la un bărbat de 62 de ani, din Balș. Ținea articolele pirotehnice în vitrină

Polițiștii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Balș, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 62 de ani, din orașul Balș.

Peste 10.000 de obiecte pirotehnice au fost găsite în locuința bălșeanului. Acestea erau depozitate chiar într-o vitrină.

„La locuința bărbatului, au identificate 10.586 de bucăți de articole cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și dimensiuni, în greutate de 110 kg, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție!

În perioada Sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *