Zeci de controale, în zonele aglomerate din Olt

Zeci de controale au fost efectuate în ultimele 24 de ore, oamenii legii verificând dacă oltenii respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID.

Au fost făcute controale în centrele comerciale, ce sunt luate cu asalt în această perioadă, dar și în mijloacele de transport în comun.

„Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. La activităţile de verificare desfășurate sâmbătă au participat peste 220 forţe de ordine, fiind verificate 82 de societăți comerciale, precum şi 49 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.200 de persoane”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 7.000 de lei, 45 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 4.000 de lei si 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 3.000 de lei.