Șeful Postului de Poliție Morunglav, implicat în accidentul cu ambulanța de la Șopârlița, în stare gravă

În accidentul produs în dimineața zilei de 1 ianuarie 2021, pe raza localității Șopârlița, unde o mașină de poliție a lovit din spate o ambulanță, doi agenți de poliție au suferit fracturi. În mașina de poliție se aflau șeful Postului de Poliție Morunglav, 50 de ani, și șeful de la Postul de Poliție Bârza, 36 de ani.

Potrivit unor surse, polițistul de 50 de ani se află în stare gravă, având șoc hemoragic, iar medicii de la UPU Slatina fac eforturi să-i salveze viața.

Evenimentul rutier s-a produs pe Drumul Național 64, pe raza comunei Sopârliței, fiind implicate două echipaje, unul de poliție și unul al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, ambele în misiune comună. În urma unui apel la 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant.

Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta.

Cinci persoane au fost implicate în accident, doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, o asistentă medicală, un ambulanțier și un pacient.