Oltul sub cod GALBEN de ninsori

Meteorologii au actualizat informarea meteorologică, anunțând ninsori abundente pentru mai multe județe din partea de sud a țării, printre care și Oltul.

Astfel, Oltul se află sub o atenționare cod galben de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, atenționarea meteorologică fiind valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 14.00.

„În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, se arată în atenționarea meteorologilor.

Sub cod galben de ninsori și vânt sunt județele: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Călărași, București, Sibiu, Alba, Ialomița, Vrancea, Covasna.