Un deputat de Olt cere încetarea experimentului „școala on-line”

Deși vacanța s-a încheiat, Executivul a decis ca elevii să nu revină în bănci. Măsura a stârnit un val de reacții în rândul părinților care își țin copiii acasă din martie anul trecut, din cauza epidemiei de coronavirus, dar și în rândul parlamentarilor aflați în opoziție.

Deputatul de Olt, Florin Barbu, a scris pe contul său de socializare că măsura închiderii școlilor este criminală. Mai mult de atât, acesta a cerut public încetarea experimentului „școala on-line”.

„A trecut aproximativ un an de când liberalii au luat măsura criminală de a închide școlile și, până acum, nu au găsit nicio soluție pentru a repara răul făcut. Este prea târziu să mai facă ceva pentru elevii din clasa zero, pentru cei din clasele a VIII-a și a XII-a sau pentru cei din primul an de facultate. Le-au furat acestor copii și adolescenți un an din viață și poate le-au distrus și speranțele. De aceea, ca părinte și ca parlamentar al României, cer public Guvernului Cîțu să deschidă școlile și să înceteze experimentul școala on-line. Cer public găsirea rapidă a unor soluții pentru ca toți copiii să meargă, în siguranță, la grădiniță și școala. După ce că am fost printre singurele țări  din Uniunea Europeană care au ținut școlile închise aproape un an, premierul Cîțu nu consideră nici acum că educația trebuie să fie o prioritate națională”, a scris deputatul Florin Barbu pe contul său de socializare.

Parlamentarul a dat exemplul Austriei care va redeschide școlile, punând la dispoziția elevilor și cadrelor didactice cinci milioane de teste rapide.

„De exemplu, Austria a anunțat că va redeschide școlile și va pune la dispoziția cadrelor didactice și elevilor cinci milioane de teste rapide, adică aceștia se vor putea testa cel puțin o dată pe săptămână. Asta în timp ce Guvernul PNL dă din umeri și rămâne nepăsător la disperarea părinților care nu își mai pot tine copiii în case și care au ajuns, peste noapte, să fie învățători și profesori”, a adăugat deputatul oltean.

Elevii au reluat astăzi cursurile on-line.