FOTO. Un magazin de pompe funebre de pe strada Strehareți din Slatina a luat foc. Pompierii s-au luptat două ore cu flăcările

Două ore s-au luptat cu flăcările Pompierii Detașamentului Slatina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin de articole funerare de pe strada Strehareți din Slatina. Mai multe materiale specifice înmormântărilor, precum sicrie, lumânări sau batiste și prosoape au ars în incendiu.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul clădirii, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la o clădire administrativă, aflată în continuarea magazinului. Localizarea rapidă a incendiului, la nivelul clădirii în care funcționa magazinul, a readus semnificativ pagubele, clădirea administrativă fiind salvată în totalitate. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore. În urma incendiului au ars materiale specifice activității societății ( batiste, prosoape, eșarfe, sicirie, lumânări), tâmplăria din PVC și s-a degradat acoperișul clădirii”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Potrivit ISU Olt, cauza probabilă a izbucnirii a fost un mijloc de încălzire, lăsat în funcție, nesupravegheat.