Cel care l-a bătut cu sălbăticie pe bărbatul din Scornicești a fost reținut. Procurorii îl acuză de tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au reținut aseară, 19 ianuarie, pentru 24 de ore, pe bărbatul, de 44 de ani, din comuna Brastavățu, care a bătut cu sălbăticie un tânăr, pe terasa unui bar.

Procurorii îl acuză de tentativă de omor, după ce victima, un bărbat, de 39 de ani, din Scornicești, a avut nevoie de 60-70 de zile de îngrijiri medicale. Agresorul i-a aplicat victimei mai multe lovituri, inclusiv cu un levier sau o rangă.

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 3 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, inculpatul împreună cu alte 2 persoane, pe fondul unui conflict anterior, s-au deplasat la un bar din apropierea locuinţei, împrejurare în care au agresat-o pe victima R.S., (un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea Scorniceşti jud.Olt),  cu obiecte contondente, precum şi cu pumnii şi picioarele, lovind-o peste tot corpul dar, în special, în zona capului, lovituri în urma cărora victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii. Pentru încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă la omor, s-a avut în vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona capului, obiectul vulnerant folosit, respectiv  rangă/levier metalic, precum şi concluziile preliminarii eliberate la data de 19.01.2021 de către SJML Olt din care rezultă că victima a prezentat leziuni traumatice care  au pus în primejdie viaţa victimei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În cursul zilei de astăzi urmează a se formula propunere de arestare preventivă.