Bărbatul din Stoenești, ce s-a întors din Marea Britanie și a murit la Spitalul Slatina din cauza COVID, nu avea noua tulpină

Tânărul, de 34 de ani, din Stoenești, care a murit din cauza COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 23 ianuarie, după ce a revenit din Marea Britanie, nu a avut noua tulpină.

Rezultatele prelevate de la acest pacient, dar și de la alți doi membri din familie, au venit vineri, 5 februarie, și sunt negative.

„Ca urmare a decesului survenit prin COVID -19, în data de 23 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, al unui pacient, în vârstă de 34 ani, venit din Marea Britanie, în data de 13 ianuarie2021, s-au  trimis  trei probe  martor ( una al decedatului și două probe de la doi contacți de familie pozitivi), la un laborator de specialitate din București, pentru secvențierea genomică a noii  tulpini. În cursul zilei de  5 februarie 2021 s-au primit rezultatele investigațiilor de laborator, prin care se infirmă suspiciunea noii tulpini de Covid-19 ( rezultate negative pentru cele trei probe trimise)”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.