Au început audierile în dosarul incendiului de la Piatra Neamț. Avocatul Cuculis: „Lucrările în Spitalul Piatra Neamț, fără autorizație. Inginerul «nu-și aduce aminte» să fi avizat un asemenea proiect”

La trei luni de la tragedie, autoritățile au început audierile în dosarul incendiului din Secția de Terapie Intensivă COVID de la Spitalul Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 pacienți.

Avocatul care reprezintă familiile a două victime, Adrian Cuculis, a precizat că lucrările au fost făcute fără autorizație.

„Bombă la audierile de la Piatra Neamț. Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului a lucrat fără proiect avizat, iar pe secția de ATI a «subcontractat» lucrarea către o altă firmă. Se pare că, din declarațiile celor prezenți astăzi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat, «nu-și aduce aminte» să fi avizat un asemenea proiect în 2011. Practic, lucrări făcute în Spitalul Piatra Neamț, fără autorizații”, a spus avocatul Cuculis.

Potrivit avocatului, audierile de martori sunt făcute de către structura SICE din cadrul IPJ Neamț.

„Audierile de martori au avut loc pe 12 februarie în dosarul Piatra Neamț, la luni de zile după catastrofa de acolo. PICCJ deleagă structura SICE din cadrul IPJ Neamț, să audieze și să ridice înscrisuri de la o serie de societăți comerciale. Sunt primele audieri și acte de procedură făcute de după data depunerii plângerilor penale. În mod rezonabil putem considera ca din noiembrie și pâna acum, nu au fost făcute alte acte, fiindcă în calitate de reprezentanți convenționali, doar la acest moment am fost anunțați. Cauza incendiului, un mister”, a mai spus avocatul  Cuculis.