Senatorul Siminica Mirea: „Accesul la proprietăți este asigurat prin drumuri de exploatare create în lungul Drumului Expres Craiova-Piteşti”

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, s-a implicat în problemele celor o sută de olteni din zona cartierului Clocociov din Slatina și Milcov care s-au plâns că nu își pot lucra terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres Craiova-Pitești.

Parlamentarul social-democrat nu s-a arătat pe deplin mulțumit de răspunsul primit din partea ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Astfel, localnicii din Milcov și Slatina vor avea acces la terenurile agricole prin drumurile de exploatare create în lungul Drumului expres Craiova-Pitești.

„Domnul ministru spune că proiectul tehnic respectă toate avizele și acordurile emise de către autorităţi (inclusiv primarii, cât și Consiliul Judeţean), în baza cărora au fost obținute autorizaţiile de construire. Astfel, tranzitarea dinspre Slatina-Clocociov spre Milcovu din Deal şi invers se va realiza folosind rețeaua de drumuri existentă (stradală, comunală, judeţeană), accesul la proprietăţi fiind asigurat prin drumuri de exploatare create în lungul drumului expres Craiova Piteşti (atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă). Cu toate acestea, răspunsul nu mă mulţumeşte pe deplin, iar cetăţenii vor fi cei care vor spune dacă vor întâmpina probleme cu accesul la proprietate. Voi continua să mă implic până când cetăţenii vor fi mulţumiţi”, a spus senatorul Siminica Mirea.

În răspunsul ministrului Transporturilor se arată că traseul drumului expres intersectează o serie de drumuri de diverse categorii (agricole, exploatare, vicinale, comunale, județene și naționale) întrerupând continuitatea acestora, însă localnicii au acces la proprietăți.

„În cadrul Studiului de Fezabilitate, în funcție de importanţa lor, s-au prevăzut intersecţii denivelate fără acces la drumul expres sau devierea lor în lungul drumului expres și gruparea lor, în vederea realizării unei treceri comune, peste drumul expres sau pe sub drumul expres, prin deschiderea unor poduri proiectate. Proiectul Tehnic întocmit de către antreprenor și aprobat de către beneficiar a ţinut cont de toate aceste aspecte. Prin întreruperea continuității drumului de exploatare DE 135 nu s-a afectat accesul la proprietăţi (terenuri agricole), în cadrul Proiectului Tehnic fiind prevăzute drumuri colectoare de acces către toate parcelele, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a acestuia”, a scris ministrul în răspunsul său înaintat senatorului Siminica Mirea.