Bălșean, de 22 de ani, amendat cu 1.000 de lei pentru că a încălcat carantina. Polițiștii nu l-au găsit acasă, la două verificări consecutive

Un tânăr, de 22 de ani, din Balș a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru că a încălcat măsura carantinării/izolării. Potrivit reprezentanților IPJ Olt, polițștii nu l-au găsit acasă la două verificări consecutive.

Polițiștii olteni fac în continuare controale la domiciliu, pentru a verifica dacă persoanele confirmate cu COVID care se tratează acasă sau cele care au avut contact direct cu un apropiat infectat cu virusul SARS-COV2 respectă măsura de a sta în casă timp de două săptămâni, evitând astfel să transmită virusul.

Potrivit statisticii DSP Olt de joi, 18 martie, la nivelul județului sunt 605 persoane aflate în izolare la domiciliu (adică confirmate cu SARS-COV2 care se tratează acasă) și 652 persoane aflate în carantină la domiciliu, adică au avut contact direct cu un caz confirmat și nu au voie să iasă din casă.

În ultimele 24 de ore, polițiștii olteni au verificat zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 84 de societăți comerciale, precum şi 69 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane și au fost aplicate amenzi.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 8.000 de lei, dintre care 67 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 7.000 de lei și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea în valoare de 1.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.