Pacienții COVID cu forme ușoare și medii sunt tratați și la Spitalul Corabia. Unitatea medicală are 18 paturi pentru cei confirmați

Spitalul Orășenesc Corabia are 18 paturi pentru pacienții confirmați cu virusul SARS-COV2 și trei paturi pentru cei suspectați că sunt infectați. Paturile sunt în cadrul Secției de Medicină Internă, doi medici, 10 asistenți și cinci infirmiere îngrijind pacienții COVID.

Managerul Spitalului Orășenesc Corabia, Cristian Filip, a precizat că, în prezent, pe secție sunt tratați șapte pacienți, însă, în toamna anului trecut, secția a fost și la capacitate maximă. Pacienții care fac forme grave COVID, mai ales dacă au și boli asociate, sunt transferați la Spitalul Caracal.

„Avem internați șapte pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2, medicamente avem. Noi tratăm doar cazurile ușoare și medii, pentru că nu avem Terapie Intensivă COVID. Avem 18 paturi pentru pacienții confirmați COVID și trei paturi pentru cei suspecți. Atunci, în toamnă, când a fost valul acela, am avut și 16 pacienți internați. Nu este presiune la noi în această perioadă, pentru că, din ce am observat și am mai discutat și cu colegii de la alte spitale, sunt mai mulți cei cu forme grave, care nu ajung la noi. În februarie nu erau mulți, erau 40 de pacienți COVID în tot județul, iar eu avem 16 internați. Noi transferăm cazurile grave la Caracal, dar și la Sibiu, Vâlcea, mai ales dacă au boli asociate. Noi tratăm forme ușoare și medii, fără boli asociate. Sper exemplu, joi a fost transferat un pacient care avea și diabet și un picior amputat și a fost mutat la Caracal”, a spus managerul unității medicale din Corabia.