Oncologul Bogdan Vătu de la Spitalul Slatina spune prin ce a trecut când a avut COVID: „Am trei luni de când am fost externat și încă mai resimt efectele bolii”

Șeful Secției de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, medicul Bogdan Vătu, are trei luni de când s-a vindecat de COVID, însă resimte și acum efectele infecției cu virusul SARS-COV2. Acesta a făcut o formă medie a bolii, având chiar nevoie de oxigen. Medicul de la Spitalul Slatina a vorbit despre experiența pe care a trăit-o pe patul de spital atunci când a fost confirmat cu COVID.

„Din păcate, această boală, acest virus ne afectează pe toți. Am avut o formă medie COVID, dar am avut nevoie de spitalizare, iar o perioadă de timp am fost și pe oxigen. Nu am fost la Terapie Intensivă, dar saturația a scăzut sub limita inferioară a parametrilor normali și atunci am avut nevoie de oxigen extern. Ca și simptomatologie nu a fost atât grav, însă boala este reală, toți românii trebuie să creadă că există. Să nu ia în glumă boala care poate produce chiar și decesul. Cel mai bine este să ne protejăm, așa cum recomandă autoritățile. Am aproape trei luni de când am fost externat și încă mai resimt efectele bolii. În primul rând, obosesc mai repede decât înainte. Am dureri musculare și dureri articulare. M-am și vaccinat la o lună după ce am fost externat”, a spus medicul Bogdan Vătu.

Oncologul de la Spitalul Slatina spune că i-au trecut tot felul de gânduri atunci când a avut nevoie de oxigen.

„Când pacientul simte că nu are aer, se gândește ce să facă, este anxios, este speriat, caută răspunsuri, se întreabă de ce i se întâmplă asta, ce poate să facă ca să-i fie mai bine, se gândește la familie. Boala este reală, am văzut tot felul de teorii, dar boala există. Simptomatologia a fost diferită de toate  celelalte  boli pe care le am avut până acum, răceală, gripă. Eu mi-am dat seama că este altceva decât o gripă”, a adăugat medicul.