Oprescu: „Proiecte majore nu putem să deschidem. Este unul dintre cele mai proaste bugete din ultimii 10 ani”

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că în județ nu vor fi demarate investiții majore, ținând cont că a fost alocat unul dintre cele mai proaste bugete din ultimii 10 ani. Astfel, cu vistieria goală, de abia vor putea fi finanțate proiectele deja demarate anii trecuți.

„În acest an, proiecte majore nu putem să deschidem, pentru că aşa cum v-am spus, încă de la început, de când a fost pus pe transparență, cred că este unul dintre cele mai proaste bugete pe care le-am avut în ultimii 10 ani. Abia reuşim să finanţăm în continuare unele investiţii, de investiţii noi nici nu se pune problema să deschidem. Încercăm să finanțăm în continuare, sunt investiţii către care nu am alocat foarte mulţi bani, deci nu le vom termina anul acesta, pentru că nu avem acei bani. Subliniez, în ultimii 10 ani, cred că anul acesta este unul dintre cele mai proaste bugete pe care le-am avut”, a declarat Marius Oprescu.

Bugetul ar urma să fie aprobat de CJ Olt peste două săptămâni, acesta fiind în transparență.

„Am pus deja de luni, 22 martie, în transparenţă bugetul judeţului, termenul fiind de 15 zile, după care vom avea o şedinţă extraordinară  a Consiliul Judeţean în care se va aproba bugetul de anul acesta. Suma este relativ apropiată de cea de anul trecut, pentru că știți foarte bine că nici în 2020 nu a fost un buget extraordinar”, a adăugat Oprescu.

Potrivit proiectului care este acum în transparență, bugetul local al județului Olt pentru acest an este de peste 290 milioane de lei.