Oltenii, fără excese alimentare, de Paște. Solicitările la ambulanță, sub medie. Medic: Probabil s-au păstrat măsurile de distanțare, nu s-au mai făcut vizite

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Olt, în zilele de Paște au fost, în medie, 130 de solicitări, în 24 de ore, la nivelul județului Olt. Solicitările sunt sub media Sărbătorilor Pascale din ultimii ani, când se ajungea la un vârf și de 200 de intervenții, în 24 de ore.

„Nu au crescut solicitările, eu chiar am lucrat și pe 30 aprilie și pe 1 și 2 mai, am intrat și acum. Am avut o medie de 130 de solicitări, în 24 de ore, ceea ce este sub nivelul sărbătorilor. De obicei, aveam 170, 180, chiar 200 de solicitări. Nu au fost ca în alți ani, probabil s-au păstrat din cauza carantinei, a măsurilor de distanțare, nu au mai făcut vizite, nu au mai avut musafiri. Din acest motiv consider eu că am avut mai puține solicitări”, a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Olt, medicul Dragoș Toader.

Medicii spun că, în anii trecuți, cele mai multe solicitări din zilele de sărbătoare erau din cauza exceselor alimentare.