Echipe mobile, în 15 localități din Olt pentru vaccinarea împotriva COVID. Nu este nevoie de programare

Echipe mobile vor merge în 14 comune din județ, dar și la Piatra-Olt pentru a imuniza populația care dorește să se vaccineze împotriva virusului SARS-COV2. Autoritățile au precizat că în cadrul acestei campanii va fi utilizat serul de la Pfizer.

Astfel, spații pentru vaccinarea populației vor fi amenajate la Crâmpoia, Cungrea, Mihăești, Osica de Sus, Ianca, Iancu Jianu, Brastavățu, Scărișoara, Fărcașele, Piatra-Olt, Tia Mare, Dobrosloveni, Izbiceni, Vădăstrița și Vulpeni.

„Vaccinarea va fi efectuată prin intermediul unor echipe mobile arondate unui centru fix de vaccinare din județ și va fi formată din: 1 medic, 2 asistenți, 1 registrator. De asemenea, aceasta va funcționa de luni până vineri, pentru 8 ore/zi, în intervalul orar 09.00-17.00, în funcție de solicitări. Menționăm că pentru această campanie nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare, vaccinarea realizându-se pe baza listelor cu persoanele care se vor vaccina în ziua respectivă, întocmite de către autoritățile administrației publice locale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Programul privind procesul de vaccinare pentru fiecare unitate administrativ teritorială va fi comunicat în timp util.

Totodată, în contextul noilor reguli privind vaccinarea în centrele fixe, fără programare prealabilă în platformă, la nivelul județului Olt va mai fi operaționalizat câte un flux de vaccinare în centrele din Slatina, Caracal, Corabia, Scornicești și Drăgănești.