Botez mare la Drăgănești, întrerupt de polițiști. Oamenii legii au intervenit și la un restaurant din Slatina

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au derulat, la finalul acestei săptămâni, acțiuni de control în contextul stării de alertă. Astfel, mai multe petreceri, dar și botezuri au fost întrerupte de oamenii legii în mai multe localități din județ.

Pe 8 mai 2021, în jurul orei 23.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Slatina au constatat faptul că în incinta unui restaurant din localitate se desfășoară un eveniment privat. Polițiștii au întrerupt evenimentul și au sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020.

Un botez organizat la o locuință din comuna Voineasa a fost spart de polițiști.

„În aceeași seară, în urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești a reieșit faptul că la locuința unui bărbat din comuna Voineasa a fost organizat un botez la care au participat 15 persoane. Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Trei amenzi au fost aplicate duminică, 9 mai. Primele sancțiuni au fost la Grădinari.

„Duminică după-amiază, în urma unei sesizări directe cu privire la organizarea unui eveniment privat în comuna Grădinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Găneasa s-au deplasat la fața locului și au constatat că aspectele semnalate se confirmă, aplicând 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Botez mare a fost, duminică, și la Drăgănești, însă oamenii legii au întrerupt evenimentul, iar organizatorul a fost amendat cu 2.000 de lei.

„La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-un cartier din localitate este organizat un botez la care participă mai multe persoane. Polițiștii au întrerupt petrecerea și au sancționat organizatorul cu amendă în valoare de 2.000 lei”, au mai adăugat polițiștii olteni.

Duminică, în jurul orei 22.00, o altă petrecere privată, la care participau aproximativ 20 de persoane, a fost întreruptă de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Potcoava, organizatorul acesteia fiind sancționat contravențional.

 

foto: arhivă