Un șofer din Craiova a fost prins conducând cu 181 kilometri pe oră, între Jitaru și Valea Mare. A fost amendat cu 2.900 de lei și a rămas fără permis

O nouă razie pe drumurile din Olt au scos la iveală noi nereguli, fiind aplicate 502 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 165.205 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 74 de permise de conducere, dintre acestea 15 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 46 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 13 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, opt fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateri.

Un șofer din Craiova s-a ales cu o amendă de 2.900 de lei, după ce a fost prins conducând cu 181 de kilometri pe oră, între Jiatru și Valea Mare.

„Pe 15 mai, pe Drumul Naţional 65/European 574, un bărbat din municipiul Craiova, judeţul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 181 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteza de 100 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat, de 53 de ani, din Iancu Jianu, ce conduce pe strada Spicului, din localitate, având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Șoferi conducând sub influența alcoolului au fost depistați pe raza comunelor Schitu și Dobrosoloveni.

foto: arhivă