Doar cinci case de sănătate din țară au directori cu concurs. Sorina Oancea asigură interimatul la CAS Olt

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, au fost ocupate prin concurs posturile de directori generali din cinci case de asigurări de sănătate din țară, după cum urmează:
-CAS Maramureș – Carmen Eleonora Prodan;
-CAS Iași – Gheorghe Radu Țibichi;
-CAS Cluj – Lucia Luminița Brustur Chirilă;
-CAS Tulcea – Eugenia Vasile;
-CAS Bistrița Năsăud – Vilhelm Szekely;

„Dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați. Pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență. Proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS. În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați au promovat examenul”, au transmis reprezentanții CNAS.

Niciun candidat nu s-a înscris pentru postul de conducere din fruntea Casei de Asigurări de Sănătate Olt, interimatul fiind în continuare asigurat de Sorina Oancea.

Reprezentanții structurii centrale anunță o nouă sesiune de concurs luna următoare.

„Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunțul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfășoare în data de 16 iunie 202”, se mai arată în comunicatul citat.