Percheziții în Slatina, Strejești și Verguleasa. Puneau anunțuri false cu vânzarea de electrocasnice. Au înșelat cu 150.000 de euro persoane din Germania, Austria și Italia

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat, în această dimineață, 14 percheziții domiciliare, dintre care 10 în județul Olt și patru în județul Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice. La nivelul județului Olt, perchezițiile au fost în Slatina, Strejești și Verguleasa.

Membrii grupării puneau anunțuri privind vânzarea de electrocasnice pe care nu le dețineau. Persoane din Germania, Austria și Italia plasau comenzi și plăteau, dar nu primeau niciodată bunurile.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut. Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria și Italia, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro. De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri.

16 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.