Oltul, COD GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină. Atenționarea valabilă astăzi, de la ora 12.00 până la ora 22.00

Nu mai scăpăm de ploi, pentru că meteorologii au emis astăzi, 9 iunie, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea cod galben este valabilă miercuri, 9 iunie, de la ora 12.00, până la ora 22.00, pentru mai multe județe, printre care și Olt.

„Pe parcursul zilei de miercuri, 9 iunie, în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 de litri pe metrul pătrat și izolat 40 de litri pe metrul pătrat”, au transmis meteorologii.

Codul galben de astăzi vizează județele: Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Buzău și Vrancea, Tulcea și Constanța (potrivit hărții).