Iacobescu: „Nu știm nimic oficial despre cum vor fi cursurile din toamnă. Eu sper să nu existe obligativitatea vaccinării copiilor”

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, 20 iulie, la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt, reprezentanții instituției nu au putut furniza mai multe detalii despre modul cum se vor derula cursurile în noul an școlar, ținând cont că autoritățile centrale vorbesc tot mai des despre valul patru al pandemiei COVID.

Șeful ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că își dorește ca elevii să fie prezenți în bănci din toamnă, deși este convins că vor apărea noi cazuri de infectări cu virusul SARS-COV2.

„Nu avem nimic oficial despre cum vor fi cursurile din toamnă, se tot vorbește că va veni valul patru. Ținând cont de ceea ce se întâmplă în țările unde există turism accelerat, din păcate, este posibil să asistăm și în țară la alte cazuri de îmbolnăvire. Sper ca din toamnă elevii să fie prezenți în bănci”, a spus Iacobescu.

Întrebat dacă va exista obligativitatea vaccinării copiilor, Iacobescu a cerut prudență.

„Eu sper să nu existe obligativitatea vaccinării copiilor, așa cum s-a spus până acum vaccinarea nu este obligatorie, mai ales că atunci când vine vorba de copii eu cred că trebuie să fie prudență mai mare, astfel încât să se observe reacțiile adverse”, a adăugat Iacobescu.