Un bărbat de 36 de ani, angajat al unei firme de construcții, a murit după ce a căzut de la înălțime

Potrivit datelor transmise de ITM Olt, două persoane au murit în urma unor accidente de muncă ce au avut loc pe raza județului, iar alte 12 persoane au suferit incapacitate temporară de muncă, în luna august.

Astfel, pe 24 august, un bărbat de 36 de ani, angajat al unei firme de construcții, în timp ce desfășura lucrări la o înălțime de doi metri, s-a dezechilibrat și a căzut. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ulterior la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde a decedat pe 25 august.

În cel de al doilea accident de muncă mortal este vorba despre un bărbat de 51 de ani, angajat al unei societăți de pază, căruia i s-a făcut rău la locul de muncă. A fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a murit după o săptămână. Reprezentanții ITM Olt nu au precizat nici de unde sunt cele două firme, nici de unde sunt cei doi angajați care au decedat în urma evenimentelor petrecute la locul de muncă.

ITM Olt a derulat, în luna august, 144 de controale, domeniile de activitate verificate fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 240 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 115 sancțiuni, din care 107 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

Doar pe parcursul acestei luni, inspectorii de muncă au identificat opt persoane care desfășurau muncă nedeclarată (trei persoane la un angajator din Caracal, confecții, 60.000 lei; o persoană la un angajator din Corabia, comerț, 20.000 lei; două persoane la un angajator din Slatina, activități de impresariere artistică, 40.000 lei; o persoană la un angajator din Slatina, alte servicii de alimentație, 20.000 lei; o persoană la un angajator din Balș, comerț, 20.000 lei.

În total, celor cinci angajatori care foloseau munca la negru fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 160.000 lei.