Piață volantă, în parcarea de la CJ Olt. Oprescu: „Slătinenii pot cumpăra legume direct de la producător”

Consilierii județeni au aprobat marți, 14 septembrie, înființarea „Pieței Producătorilor Olteni”, fiind alocată suma de 50.000 de lei din bugetul județului. Totodată, a fost încheiat un protocol de colaborare între CJ Olt și Asociația Tinerilor Fermieri Olt, reprezentată de Florin Ciobanu. Piața volantă va fi organizată în parcarea CJ Olt, de pe Bulevardul A.I Cuza, pe o suprafață de peste 500 de metri pătrați, și va funcționa la final de săptămână.  

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că fermierii vor avea posibilitatea să-și valorifice legumele. Totodată, oltenii pot cumpăra legume și fructe proaspete.

„Încercăm să-i dăm drumul sâmbătă dimineață. Vom anunța dacă reușim să facem procedurile, fermierii așteaptă cu mare interes să expună produsele și să le și vândă. Cred că acest demers este și în beneficiul slătinenilor care pot veni să ia legume românești, proaspete, direct de la producător. Este un experiment, doar sâmbătă am băgat, să nu uităm că vorbim de parcarea unei instituții publice și nu vorbim de o piață, probabil că vom extinde la două zile, sâmbăta și duminica, atunci când la CJ Olt nu se lucrează. Asociația Tinerilor Fermieri trebuie să găsească producătorii, pentru că nu ne asumăm noi acest lucru. Protocolul presupune să aducă fermieri din județul Olt, nu doar din asociație, nu vrem noi să ne asumăm acest rol, pentru că nu îi cunoaștem. Administrarea pieței va fi făcută de către noi. Vor veni fermieri din bazinele legumicole, sâmbătă aceasta vor veni unii, sâmbăta viitoare, alții, și așa mai departe, cât va ține toamna și vor fi legume”, a spus Oprescu.

foto: arhivă