Percheziții. O firmă din Olt ar fi comercializat agregate minerale, după suspendarea acordului de mediu

Polițiștii olteni au efectuat în această dimineață, 16 septembrie, 34 de percheziții la sediile unor firme din Olt, Dolj, Argeș, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraș-Severin și Teleorman. În Olt, perchezițiile au avut loc în Slatina și Iancu Jianu.

Surse din anchetă au precizat că vizată ar fi firma Marconf.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență și continuarea activității după suspendarea acordului de mediu sau a autorizației, respectiv a autorizației integrate de mediu.

Firma din Olt a desfășurat activități miniere fără permis sau licență și a comercializat agregate minerale, după suspendarea acordului de mediu. Prejudiciul se apropie de trei miliarde de lei.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2011-2017, o societate comercială din județul Olt, ar fi desfășurat activități miniere fără permis sau licență și ar fi comercializat agregate minerale după suspendarea acordului de mediu, fără a plăti redevențele miniere datorate. Societatea comercială este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.861.215 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraș-Severin și Teleorman.

foto:arhivă