Peste 100 de locuri de parcare s-au eliberat, în Slatina. Proprietarii mașinilor abandonate, somați

Reprezentanții Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public (DASIP), din subordinea Primăriei Slatina, au precizat că 17 mașini ce erau abandonate pe domeniul public din municipiu au fost ridicate, în acest an. În urma somațiilor emise către proprietari, au fost eliberate 109 locuri de parcare în Slatina, oamenii mutând mașinile pe care nu le mai foloseau.

„Anul acesta, am ridicat în total 17 mașini abandonate, șapte proprietari au venit și le-au ridicat de la sediu. În urma somațiilor și a discuțiilor cu proprietarii am reușit să eliberăm 109 locuri de parcare. Pentru alte 15 mașini a fost demarată procedura de informare, dosarele fiind în lucru. Avem o situație cu mașinile abandonate, unele nu întrunesc condițiile de ridicare, pentru că proprietarii au taxele plătite sau au efectuat ITP-ul. Urmează ca polițiștii locali să verifice și să vadă dacă mașinile sunt sau nu abandonate pe domeniul public”, au spus reprezentanții DASIP.

Mașinile abandonate ce sunt ridicate ajung în curtea fostului Liceul Construcții din Slatina (foto), unde este și sediul DASIP Slatina. Proprietarii care vin să le ridice din curtea instituției în 24 de ore trebuie să plătească 200 de lei. Pentru fiecare zi în care mașina stă în parcarea DASIP, proprietarii trebuie să achite 50 de lei.