Bărbați din Iancu Jianu, amendați pentru că nu au stat acasă, în izolare

Autoritățile din județul Olt au demarat mai multe acțiuni de control, ținând cont de faptul că incidența COVID crește de la o zi la alta. Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, operatori economici, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 8.200 de lei, 172 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 4.200 de lei și 4 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, în valoare de 4.000 de lei.

În urma controalelor, polițiștii au descoperit că patru bărbați din comuna Iancu Jianu nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Toți au fost amendați.

„La data de 03 octombrie , polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat faptul că patru bărbați, toți din comuna Iancu Jianu, nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Cei în cauză, au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare, fiind informată Direcția de Sănătate Publică Olt”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 110 societăți comerciale, precum şi 149 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 3.000 de persoane.