Patru profesori de la catedra de Română de la CN „Minulescu” Slatina au COVID. Director: „Este o problemă. Noi suntem online, copiii în clase”

Patru profesori de Limba și Literatura Română de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, printre care și directorul unității de învățământ, Christian Ionescu, au fost confirmați, zilele trecute, cu virusul SARS-COV2. Potrivit datelor transmise de reprezentanții ISJ Olt, 76 cadre didactice și personal nedidactic și auxiliar din Olt au fost confirmați cu COVID, în această perioadă.

Directorul de la CN „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu, a precizat că este un haos total, legislația fiind neclară în situația în care profesorul intră în carantină, după ce este confirmat cu SARS-COV2, și este nevoit să predea de acasă, elevii fiind apți să fie prezenți în bănci.

„Am redus orele, sunt șase-șapte clase cu activitatea suspendată din cauza apariției cazurilor COVID, unele încep, unele intră în online, situația este în dinamică. Astăzi, intră și clasa a VIII-A în online, totodată, avem o învățătoare cu probleme. Au făcut COVID cinci cadre didactice, din care patru sunt de română. Jumătate din catedra de română este afectată. Este o problemă, pentru că noi suntem în concediu medical, facem ore de acasă, dar copiii sunt în clase. Ei nu pot fi în clase, fără profesor. Nimeni nu s-a gândit la această situație. Iar Ordinul nu spune nimic despre profesori. În aceste cazuri am mai trimis alte cadre didactice, laborantul, să ne țină locul, este un haos total. Jumătate din catedra de Limba Română este confirmată cu COVID. Profesorii de română care mai sunt la școală nu au cum să se împartă, nu trimitem de română la clase, ci pe cei care sunt disponibili”, a spus profesorul Christian Ionescu.  

Au COVID 76 cadre didactice și personal nedidactic

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că în cazul în care profesorii sunt confirmați cu virusul SARS-COV2 sunt două variante.

„Le-am cerut directorilor să ia legătura cu DSP. În situația în care sunt profesori confirmați, directorul unității de învățământ are două variante. Prima, profesorul, chiar dacă este confirmat cu COVID, ține lecția de acasă, în sistem online. A doua variantă, îl suplinește un alt coleg”, a spus Iacobescu.

Potrivit datelor furnizate de inspectorul școlar general, la nivelul județului Olt sunt 147 de elevi confirmați, 76 cadre didactice și personal nedidactic și auxiliar. Astfel, 135 de clase, cu 3.100 de elevi, au cursurile suspendate și s-a trecut în online.