Ambasadorul Franței, vizită oficială, la CJ Olt. Conducerea Alro Slatina, prezentă la întâlnire

Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, a făcut joi, 7 octombrie, o vizită oficială la CJ Olt. Delegația franceză, compusă și din Pierre Lignot, consilier economic, Paul Mainguet, responsabil cu studiile economice, François Matraire, directorul biroului Business France România și Camille Delgado-Lallier, adjunct al serviciului economic București, a fost primită de președintele CJ Olt, Marius Oprescu și de vicepreședintele forului județean, Virgil Delureanu.

Reprezentanții CJ Olt au precizat că în cadrul vizitei au fost abordate discuții privind oportunitățile de dezvoltare pentru comunitatea locală, dar și pentru companiile din zonă.

„Evenimentul s-a dovedit o reală întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au discutat direcții și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile și companiile locale. În plus, s-a subliniat importanța cooperării dintre Franța și România, instituția noastră primind, din partea doamnei ambasador, promisiunea certă de reluare a relațiilor de înfrățire cu departamentele franceze în domeniul agricol, cultural, agro-turistic sau formare profesională. Președintele Consiliului Județean Olt a deschis această întâlnire subliniind însemnătatea vizitei primite și acoperind o gamă largă de subiecte precum accesarea fondurilor europene, importanța unei platforme industriale puternice de care se bucură județul Olt, dar și necesitatea cooperării între localitățile județului Olt și departamentele franceze”, se arată într-un comunicat remis de CJ Olt.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, au fost prezenți primarul municipiului Slatina, Emil Moț, prefectul județului Olt, Florin Homorean, Marian Năstase, președinte și membru non-executiv al Consiliului de Administrație ALRO, Gheorghe Dobra, directorul general al companiei aluministe, și Nicolas Duiliu Zamfiresco, președinte – DZ Consulting.