400 de infecții respiratorii acute și 185 de pneumonii, în Olt, doar într-o săptămână. 28 de olteni sunt internați în spital

DSP Olt a transmis că din 4 octombrie a început perioada de  supraveghere a gripei pentru sezonul 2021/ 2022. Până acum niciun oltean nu a fost diagnosticat cu gripă, însă sunt sute de persoane cu infecții respiratorii și pneumonii. Aproape 30 de olteni cu diferite infecții respiratorii sunt internați în spital.

Astfel, doar în prima săptămână, au fost înregistrate 399 de infecții respiratorii acute, cu 15 internări, și 185 de infecții respiratorii severe, adică pneumonii, cu 13 internări.

 „Culegerea datelor se face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până  la orele 13.00, de la toți furnizorii de servicii medicale de la nivelul județul Olt. În prima săptămână de supraveghere a acestui sezon rece s-au înregistrat 399 cazuri infecții respiratorii acute,  cu 15 internări, și 185 infecții respiratorii severe-pneumonii, cu 13 internări”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică, pentru acest sezon rece fiind catagrafiați peste 49.000 de olteni.

„Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică. Pentru sezonul rece 2021- 2022, DSP Olt a catagrafiat 49.393  persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.