Sute de olteni, diagnosticați cu viroze și pneumonii. Cei mai afectați sunt copiii

În a doua săptămână de la debutul perioadei de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratorii acute și a infecțiilor respiratorii severe, intervalul 11-18 octombrie,  la nivelul județului au fost înregistrate 560 de infecții respiratorii. Dintre acestea, 349 sunt infecții respiratorii acute, cu 14 internări, iar 211 sunt pneumonii, 39 de persoane fiind internate în unitățile medicale din județ. În Olt nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, cei mai afectați de aceste infecții respiratori sunt copiii.

„Culegerea datelor se face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până  la orele 13.00, de la toți furnizorii de servicii medicale de la nivelul județului Olt. În a doua săptămână de supraveghere a acestui sezon rece, s-au înregistrat  349 cazuri infecții respiratorii acute, cu 14 internări, și 211 pneumonii, cu 39 internări. Ponderea o deține grupa de vârstă cuprinsă între 0- 19 ani”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Perioada de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratorii acute și severe pentru sezonul 2021/2022 a debutat din 4 octombrie 2021.

Pentru sezonul rece 2021- 2022, DSP Olt a catagrafiat 49.393  persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Județul Olt a primit 6.160 doze de vaccin antigripal, pentru vaccinarea copiilor atât în cabinetele medicilor de familie, cât și în instituțiile de ocrotire socială. DSP Olt va primi la finalul acestei săptămâni o nouă tranșă de vaccin antigripal.

 

foto: Blocul Materno-Infantil de la Spitalul Slatina, unde funcționează Secția de Pediatrie.