CJ Olt depune cinci proiecte în cadrul Programului „Anghel Saligny”. Ce vrea Oprescu să facă cu 200 de milioane de lei pe care speră să-i primească

CJ Olt va solicita Guvernului 200 de milioane de lei pentru cinci proiecte prin care vor fi reabilitate și modernizare trei drumuri județene și două poduri din comunele Schitu și Cungrea.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că Oltul s-ar încadra cu toată această sumă în cadrul Programului „Anghel Saligny”.

„Astăzi, am aprobat indicatorii tehnici, conform ordonanței Proiectului Anghel Saligny. Este vorba de cinci proiecte: reabilitare și modernizare a trei drumuri județene și două poduri, unul la Schitu, unul la Cungrea, în total devizele pe care le depunem sunt aproximativ de 200 de milioane lei. Conform ordonanței, suma minima pentru fiecare județ este de 145 milioane, deci mare parte dintre proiecte ne vor intra cu siguranță, în funcție de calculul punctajului și creditele de angajament disponibile la nivel de Ministerul Dezvoltării, probabil, vom încerca să băgăm și diferența, pentru că 200 de milioane nu e o sumă mare pe care noi o cerem. Am încercat să ne facem un punctaj și cred că ne încadrăm cu toată această sumă. Pentru Consiliul Județean Olt, alte proiecte pe Anghel Saligny nu vom mai solicita. Bineînțeles, avem în vedere exercițiul bugetar pe anul financiar următor, deja am primit finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru un drum județean pe care îl vom depune pe fonduri europene, am primit finanțare europeană pentru el”, a spus Oprescu.

Primul proiect pentru care CJ Olt solicită bani în cadrul Programului național de investiții „Anghel Saligny” este modernizarea drumului DJ 643 Bobu-Voineasa-Balș, al doilea obiectiv este „Modernizarea drumului DJ546C Potcoava-Perieți”, iar cel de al treilea este modernizarea drumului județean 703, comuna Poboru (sat Cornățelu) – comuna Cungrea-comuna Verguleasa (sat Poganu). Totodată, în această sumă sunt prinse două poduri, unul din satul Spătaru din comuna Cungrea, iar celălalt din comuna Schitu.

foto: arhivă