Spitalul Slatina are un tomograf nou. Oprescu: „Investim permanent în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru”

Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit joi, 18 noiembrie, echipamente medicale în valoare de 4,3 milioane de lei, aparatura fiind achiziționată din fonduri europene, prin proiectul „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv accesat de Consiliul Județean Olt, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”.

Astfel, pentru diagnosticarea pacienților care ajung la Spitalul Slatina, medicii au la dispoziție un nou computer tomograf.

Potrivit reprezentanților CJ Olt, în cadrul proiectului, în valoare de peste 4,3 milioane lei, au mai fost achiziționate: un aparat radiologic mobil, un aparat radiologic fix, trei ecografe cu trei sonde și Doppler, zece monitoare funcții vitale (EKG, SO2. TA) și un monitor monitor (EKG, SO2, ETCO2, temperatură centrală), un aparat de hematologie, patru aparate de triaj, trei defibrilatoare cu monitor și cardiostimulare transtoracică, un videolaringoscop, două electrocardiografe, tărgi radiotransparente pentru transport și examinare, cărucioare transport pacienți, un negatoscop.

De asemenea, urmează a fi achiziționate, până la sfârșitul anului, patru ventilatoare de cameră, trei ventilatoare portabile și un nebulizator a căror valoare depășește suma de 300 mii lei.

Marius Oprescu a precizat că forul județean este permanent preocupat să investească în modernizarea celei mai mari unități medicale din județ.

„Obiectivul de investiții își propune îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și se alătură demersului permanent al Consiliului Județean de a investi în Sănătate și în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru” , a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.