125.000 de teste de salivă au fost distribuite școlilor din Olt

Oltul a primit 125.000 de teste de salivă pentru depistarea infecției cu virusul SARS-COV2, acestea fiind distribuite unităților de învățământ din județ. Este prima tranșă ce ajunge în școlile din Olt, pentru testarea gratuită a elevilor.

Inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că școlile au primit câte două teste pentru fiecare elev.

 „Vineri, am primit 125.000 de teste de salivă, iar sâmbătă, în intervalul orar 09.00-15.00, directorii unităților de învățământ au venit și le-au ridicat. Practic, fiecare școală a primit câte două teste pentru fiecare elev”, a spus șeful ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Cele mai multe unități de învățământ din județ au ales ca testele de salivă să fie distribuite elevilor, pentru a fi efectuate acasă.

De exemplu, reprezentanții Școlii gimnaziale Pleșoiu au anunțat că testele de salivă vor fi împărțite elevilor la finalul săptămânii viitoare.

„Vă aducem la cunoștință că pe 27 noiembrie  au sosit testele rapide antigen non-invazive(salivare). Precizăm că ele vă vor fi distribuite dumneavoastră joi si vineri (02 și 03 decembrie 2021). Acestea vor fi folosite în scop preventiv, pentru încercarea de depistare timpurie a unor cazuri de infecție asimptomatice în rândul elevilor. Pentru folosirea testelor nu este necesară pregătire medicală sau condiții speciale de lucru, iar procedura de folosire vă va fi trimisă pe grupul de whatsapp al clasei și explicată la preluarea testelor. Școala vă asigură  de întreaga considerație și cu siguranță lucrurile vor reveni repede pe făgașul normal, iar prin vaccinare și testare vom reveni la viața noastră de odinioară”, a anunțat conducerea unității de învățământ din Pleșoiu.

foto:arhivă