Din cele cinci teste de salivă pozitive în școlile din Olt, trei sunt negative, două neconcludente, la PCR. DSP Olt: „Se vor recolta probe din nou”

Din cele cinci teste de salivă ce au ieșit, inițial, pozitive, trei elevi de la unitățile de învățământ din județ au rezultate negative la probele lucrate în laborator, PCR, iar pentru alți doi copii rezultatele sunt  neconcludente.

Elevii cu rezultate neconcludente sunt de la unitatea de învățământ de la Deveselu.

„Trei elevi, unul de la Școala nr. 3 Slatina, unul de la Drăgănești și unul de la Deveselu, au rezultat PCR negativ. Aceștia revin la cursuri. Doi dintre elevii de la Deveselu au teste neconcludente”, a declarat inspectorul general al ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că se vor face noi teste de laborator în cazul celor doi elevi cu rezultate neconcludente.

„În cazul celor doi elevi cu teste neconcludente se vor recolta probe din nou, pentru noi teste PCR, până atunci ei rămân acasă”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

În urma testării de luni, cinci elevi de la unitățile de învățământ din județ, de la Școala nr. 3 Slatina, Școala Deveselu și o unitate de învățământ din Drăgănești-Olt, au avut teste de salivă pozitive. Elevii sunt testați din nou pentru depistarea infecției cu SARS-COV2 joi, 9 decembrie.