Olteancă de 62 de ani, moartă de COVID. Era vaccinată din septembrie

DSP Olt a raportat marți, 14 decembrie, decesul unei oltence de 62 de ani, din mediul urban. Potrivit datelor transmise, persoana era vaccinata anti-Covid cu produsul biologic Johnson, doza unică fiindu-i administrată în luna septembrie 2021. Este cea de a șasea persoană din Olt răpusă de COVID, care era și vaccinată. 

Pe 7 noiembrie, femeia a fost confirmată cu virusul SARS-Cov2, iar în perioada 8-12 noiembrie a fost internată la Spitalul Orășenesc Balș, fiind apoi transferată la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde a și murit.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că pacienta avea și hipertensiune arterială, grad II. A murit pe 10 decembrie.

„În data de 12.11.2021 pacienta a fost transferata la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Comorbidități: Hipertensiune arterială, grad II. Data deces: 10.12.2021. Cauze deces: Stop cardiorespirator ireversibil, insuficienta respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie, infecție Covid-19”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

La nivelul județului, 26.060 cazuri au fost confirmate de la începutul pandemiei, din care șapte sunt cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore.

În unitățile medicale din județ mai sunt internați 31 de pacienți, din care trei la Terapie Intensivă.

De la izbucnirea pandemiei, 728 de olteni au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV2.