Al doilea deces în focarul COVID de pe Secția Oncologie a Spitalului Slatina. Manager: „Am limitat internările”

DSP Olt a raportat miercuri, 15 decembrie, un singur deces la nivelul județului din cauza COVID. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din mediul rural, care a murit pe 13 decembrie, fiind infectat cu virusul SARS-COV2 pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, olteanul suferind și de un carcinom rectal. 

Pe 23 noiembrie, bărbatul a fost internat în Spitalul Slatina, fiind confirmat cu SARS-COV2 pe 6 decembrie.

„O persoana de sex masculin, în vârstă de 75 ani, din mediul rural

Data internării: 23.11.2021 SJU Slatina

Data confirmării : 06.12.2021;

Comorbidități: Carcinom rectal, anemie secundara, insuficienta cardiaca congestiva cls III NYHA,, fibrilație atrială;

Data deces: 13.12.2021;

Cauze deces: Stop cardiorespirator, insuficienta respiratorie acuta, sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie, infecție Covid-19. Persoana nevaccinată anti-Covid”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că în focarul de pe Secția de Oncologie au fost confirmați cu virusul SARS-COV2 cinci pacienți, iar doi dintre ei au decedat. Primul deces din focarul de pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost înregistrat pe 9 decembrie, fiind vorba despre o pacientă de 44 de ani.

Reprezentanții unității medicale din Slatina au precizat că internările pe Secția de Oncologie au fost limitate.

„La Oncologie au fost externați pacienții internați, săptămâna aceasta am limitat internările pe secție. Ce vine prin Urgențe internăm în cadrul celorlalte secții, în măsura locurilor libere. Ce nu reușim să internăm, investigăm și ne ajutăm cu colegii din cadrul Spitalului Municipal Caracal, care au fost de acord să preia pacienții”, a declarat managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae.