A murit medicul Luminița Dumitrescu de la Spitalul Slatina

După ce s-a luptat o lungă perioadă de timp cu o boală nemiloasă, medicul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina Luminița Dumitrescu a murit luni, 27 decembrie.

Informația a fost confirmată de medicul Daniela Conea, care în luna noiembrie s-a și implicat într-o acțiune de strângere de fonduri pentru prietena sa.

„Este adevărat că a murit Luchi Dumitrescu, ieri după-amiază. Va fi înmormântată la Curtea de Argeș, acolo are locul de veci, lângă familie. Mâine va fi înmormântată. Astăzi, după ora 12.00, va fi depusă la capela Bisericii Maica Domnului din Slatina”, a spus doctorița Daniela Conea, coordonatorul Compartimentului de Recuperare Neuromotorie Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Înainte de a primi diagnosticul crunt, Luminița Dumitrescu a lucrat în Managementul Sănătății din Spitalul Slatina, unde a contribuit la acreditarea unității sanitare, implementând legislația din domeniu.

De numele doctoriței Luminița Dumitrescu se leagă formarea unei echipe de îngrijiri paliative la domiciliu, în județul Olt. Totodată, Luminița Dumitrescu și Daniela Conea au pus umărul la înființarea, în 1994, a Secției de Recuperare Neuromotorie pentru Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.