Ministrul Energiei, vizită la ALRO. Sindicalistul Popescu: „Mi-a spus că nu are cadrul legislativ să ajute industria românească”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a venit la Alro Slatina, pe 3 ianuarie, în contextul în care sindicatele aluministe au anunțat organizarea unui amplu miting de protest joi, 6 ianuarie, în fața Prefecturii Olt. Astfel, oficialul s-a întâlnit cu liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, și cu directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra.

Sindicalistul a declarat că a fost șocat de răspunsul ministrului, care a precizat că nu are cadrul legislativ să intervină pentru a ajuta industria românească și, implicit, populația.

„Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat o întâlnire cu mine și cu directorul general. I-am explicat toată situația de la Alro și am primit un răspuns foarte ciudat din partea domniei sale, că nu are cadrul legislativ să se implice și să ajute industria românească și populația. Cred că așteaptă să-i fac eu o lege, așa cum am făcut și Legea coșului minim și Legea salariului minim, care este făcută de mine și de comisarul Iotu, de care beneficiază ei. Nu a fost o întâlnire oficială, dar ne-am întâlnit la Alro, pe 3 ianuarie. Nu suspendăm protestul de mâine sub nicio formă. Se pare că ne aflăm în fața unei stări de impotență de a lua decizii, pentru că nu știu să-și coordoneze ministerele și să facă legi”, a spus Constantin Popescu.

Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Liber Alro au anunțat că vor organiza un miting de protest în fața Prefecturii Olt, pe 6 ianuarie, în intervalul orar 15.00-17.00. Protestele aluminiștilor vin în contextul în care conducerea întreprinderii a anunțat, la finalul anului trecut, că va închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă că mii de oameni vor intra în șomaj tehnic, din cauza creșterii prețului la gaze și energie electrică.